Vilken bok läser/lyssnar du på just nu?
"The untethered soul - the journey beyond yourself" by Michael A. Singer.

I vilket format läser du helst och varför?
Jag läser helst en fysisk bok. Tycker det är skönt att läsa innan jag somnar. 

Finns det någon bok som har gjort ett stort intryck på dig?
Ja, "Non-Violent Communication" av Marshall B. Rosenberg – ändrade hela mitt sätt att kommunicera med andra människor - till det bättre. En bok full av insikter. 

Varför började du skriva?
Jag ville dela mina upplevelser och de verktyg jag själv hittat för att självläka och ta vara på livet. 

Vad var svårast/lättast med att skriva din bok?
Det kändes svårt att skriva om situationer som jag insåg innebar ett obearbetat trauma eftersom det innebar att jag behövde gå tillbaka och känna alla smärtsamma känslor igen.
      Lättast var det att skriva om vad som faktiskt händer i kroppen och hjärnan när vi utsätts för trauma eller stress och vad vi kan göra för att skapa oss motståndskraft nog för att inte dras med. "Hur man mår bra" är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och som jag gärna pratar och skriver om. 

Vad är dina förhoppningar med din bok/vad vill du med din bok? Jag tänkte att om en enda människa blir hjälpt av min bok, så är den värd att skriva. Det fina med det är att jag fått så mycket fin respons från läsare runt om i landet som berättar att min bok givit dem ett nytt hopp om livet eller ett nytt förhållningssätt till sin livssituation - så min förhoppning med boken är redan uppfylld flera gånger om! 

Vad tycker du har varit det bästa med att jobba tillsammans med The
Book Affair?

Deras entusiasm, engagemang och att de satt ihop ett bra team både i skrivprocessen men även under lansering av boken. 

Personlig – Vilket är ditt bästa råd till någon som går igenom sorg av en närstående?
Ge akt på om sorgen inte går över, om det känns som om man "sitter fast" så kan den anhörigas död även ha inneburit ett trauma som måste läkas inifrån - genom självläkning. Det gör vi bara genom att vara snälla mot oss själva och tillåta oss att känna sorgen, hur
avgrundsdjup den än är. Vi är trots allt bara människor - helt perfekt
operfekta.